CRYOSAUNA

 

A Cryofan berendezést hideg-sokk terápia elvégzésére tervezték. A terápia során a nyomóvezetékkel ellátott gázpalackban
cseppfolyós közegben tárolt nitrogén formájában körülbelül 2 bar nyomással ütközik a bőr felületének, és így a
bőrfelület közel 30 másodperc alatt körülbelül 2-4 Celsius fokra hűl le. A hő—sokk terápia nagyon gyorsan csökkenti az
ödémát és a haematomát, azáltal, hogy felgyorsítja az olyan gyulladásos mediátorok eltávolítás
át az interstitiumból, mint a hisztamint, szerotonint és prosztaglandint. Ez a folyamat az erek semipermeabilitásának normalizálódásához vezet, ami ellensúlyozza az ödéma kialakulását.
A nyirokelvezetés aktivizálása az oedemak és haematomák 
gyorsabb felszívódásához vezet. Ez a folyamat az alkalmazási területen gyors, és spontán fájdalomcsökkenéshez valamint izom tónus csökkenéshez vezet. Az olyan általában  ismert terápiákkal ellentétben, amelyek jég, hűtőkorong, illetve jég spray alkalmazásával működnek, ezen terápia során a bőr pár másodpercen belül 32 Celsius fokról 2-4 Celsius fokra hűl le egy neuro-reflectorikus hideg stimulációs terápia segítségével – azaz a terápia hő-sokkot idéz elő. 

 
Fájdalomcsillapító hatás: A nociceptív receptorok és a fájdalom továbbításáért felelős nociceptív rostok 0-4 Celsius fokon gyakorlatilag blokkolódnak, így a beteg fájdalma csökken. Az ily módon elért fájdalomcsökkenés 2-3 órát tarthat.

Gyulladáscsökkentő hatás: Sérülések és irritációk esetén fájdalmat és duzzanatot okozó hisztamin, szerotonin, kinin és prosztaglandin szabadulnak fel. Ugyanakkor ezek az anyagok roncsolják a sejthártyát, így az átjárhatóvá válik. Ennek eredményeként a sejthártya vagy egyáltalán nem képes eltávolítani az irritációt okozó mediatorokat, vagy nem képes azokat elég gyorsan eltávolítani, s ez sejten belüli ödéma kialakulásához vezet. A Cryo-terápia helyreállítja a véredények membránjának semipermeabilitását, így az interstitialis folyadékot és a szöveti irritációt okozó mediátorokat a véredények ismét képesek eltávolítani.

 
A vazomotorikus hatás: A nyomás és a vibratio az alacsony hőmérséklettel együtt, egy intenzív  neuroreflectoricus vasomotor hatást vált ki. A nyirok erekben működő pumpa mechanizmus a terápia befejezését követően még körülbelül 20 percig tart, így biztosítva az ödéma csökkentő hatást.

Neurológiás hatás: A Cryo-terápia az izom rendszer ellazulását eredményezi. A maximális hatás elérése érdekében javasoljuk, hogy a beteg a Cryo-terápiát követően még további 10 percet pihenhessen és csak ezt követően kezdődjön meg a beteg mozgatása.

 
További információért lépj velünk kapcsolatba és kérd egyedi ajánlatunkat!

 

kövess minket

Kövess minket közösségi oldalainkon a legújabb ajánlatainkért!

Copyright © 2015. lemas.hu. Minden jog fenntartva. Site by: Y’SOLUTIONS